Ege Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Ege Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Yaz aylarında sevilen, sağlıklı, hafif ve lezzetli bir yemek… Ege Zeytinyağlı Taze Fasulye

 

Potasyum, kalsiyum, A ve C vitaminlerini içeren Ege Zeytinyağlı Taze Fasulye’nin tarifi!

 

Malzemeler:

1 kilo taze fasulye

1 kuru soğan

Yarım çay bardağı Ege Zeytinyağı

4 domates

3-4 diş sarımsak

1 çay bardağı su

2 çay kaşığı tuz ve 1 küp şeker

 

Hazırlanışı:

Taze fasulyeleri yıkadıktan sonra kenarlarındaki kılçıkları ayıklayıp temizleyin.

Soğanı ve sarımsağı doğrayıp Ege Zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavurun.

Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin.

Rendelediğiniz domatesleri kavurulan yağın içine atıp 2-3 dakika da böyle kavurun.

İçerisine yıkayıp temizlediğiniz taze fasulyeleri atın ve kavurmaya devam edin.

Fasulyeler sararana ve yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.

Fasulyeler yeterince kavrulduktan sonra küp şeker, tuz ve sıcak su ilave edin ve kapağını kapatın.

Kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirin, gerekli durumlarda ilave sıcak su ekleyin.

Ege Zeytinyağlı Taze Fasulye hazır.

Sıcak, ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.