Ege Bal'lı Yulaflı Kek Tarifi

25-05-2021 11:50
Ege Bal'lı Yulaflı Kek Tarifi

Yazdan önce ya formumuzu korumak isteriz ya da diyete başlarız. Bunları yaparken de canımız daha fazla tatlı bir şeyler yemek ister. Bu nedenle masum, sağlıklı bir atıştırmalık olan Ege Ballı Yulaflı Kek tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

Malzemeleri:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 4 yemek kaşığı Ege Bal
  • 1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • Biraz çekilmiş vanilya
 

Hazırlanışı:

Yumurtalar köpürünceye kadar çırpın, sonra süt ilave edip çırpmaya devam edin. Yulaf kepeği, kabartma tozu, tarçın, vanilya, ceviz ve Ege Balı ekleyip, tahta kaşık yardımı ile malzemeyi karıştırıp 5-10 dakika kepeğin şişmesi için bekletin. Oluşan hamuru fırın kabına koyun ve önceden 180℃’de ısıtılmış fırınınızda 10-15 dakika pişirin. Ege Ballı Yulaflı kekiniz hazır, afiyet olsun...

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.