Ege Bal'lı Cheesecake Tarifi

26-04-2022 15:32
Ege Bal'lı Cheesecake Tarifi
Ege Bal'lı Cheesecake Tarifi
Malzemeler:
Taban için;
1 paket burçak bisküvi
80 gram margarin

Kremalı kısım ı̇çin;
500 gram labne peynir
6 yemek kaşığı Ege Bal
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı su
400 ml sıvı krema
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı toz jelatin

Ege Bal jölesi ı̇çin;
1 yemek kaşığı toz jelatin
1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı Ege Bal

Hazırlanışı:
Bisküvileri elinizle ufalayıp kalıbın içine atın. İçine erimiş margarini de ekleyerek kalıbın tabanına iyice bastırarak yayıp buzdolabına koyun. Krema için önce 2 yemek kaşığı toz jelatini yarım çay bardağı suda 10 dakika bekletip eritin. Sonra kaynar su bulunan bir kabın üzerine bir kase yerleştirin. İçine yumurta sarısını, Ege Balı ve suyu atıp tel ile iyice çırpın. Köpürünce içine peyniri ekleyip çırpmaya devam edin. Krema kıvamına gelince suyun üzerinden çekip tezgaha alın. Sonra içine jelatini ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. Diğer taraftan sıvı kremayı çok katı olmayacak şekilde çırpın. Sonra bu kremanın içine peynirli karışımı dökün ve karıştırın. Bu karışımı 4-5 saat kadar buzdolabında bekletin.
Üzerine dökülecek Ege Bal jölesi için 1 su bardağı sıcak suya 3 yemek kaşığı Ege Balı ekleyin ve içine 1 yemek kaşığı toz jelatini ekleyin ve kıvam alana kadar biraz bekleyin. Sonra buzdolabındaki kalıbınızı çıkarıp üzerine jölenizi dökün. Üzerine petek şekli vermek istiyorsanız pat pat jelatin ile üzerini örtün ve buzluğa koyarak yaklaşık 15 dakika katılaşıncaya kadar bekleyin. Buzdolabından çıkardıktan sonra pat pat ambalajı dikkatlice çıkarın. Üzerine biraz da bal döküp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.